2008-06-21

Extremely Loud and Incredibly CloseHar spenderat dagen med Edgar Allan Poe och Jonathan Safran Foer.

Midsommardagen, juldagen, nyårsdagen och påskdagen är perfekta läsdagar. Röda dagar då det egentligen inte finns så mycket att göra över huvud taget.
Har ni läst? I så fall, vad?

12 kommentarer:

Philemon Arthur sa...

Närmare av Dennis Cooper. Jag vet inte om jag ska fascineras eller äcklas, men jag kunde inte lägga den ifrån mig.

Anders sa...

Prinsens Gate av Pedro Carmona-Alvarez. Igen och igen och igen. i utdrag, det finns nog ändå ingen kronologi. (Det känns som jag inte kan läsa andra böcker. Som när man fastnar i den första låten på en skiva, man trycker på repeat repeat repeat.)

Anna sa...

Philemon - Efter lite googling vet jag nu vilken bok det är. Den verkar ju otroligt intressant! Jag förstår att du äcklas, men ah, bra tips där. Trevligt. (:

Anders - En diktsamling? :) Efter lite googling har jag nu insett att den också verkar himla intressant. Kortare kapitel är mycket bra när man inte orkar.

Philemon Arthur sa...

Den var absolut otroligt intressant! Det var en helt ny värld som öppnades för mig, en med en fot i min begreppsvärld och med en fot utanför. Hela jag hamnar i obalans av den, men det är kanske just det som gör bra litteratur.

Ellen sa...

jag läser extremely loud and incredibly close just nu, fast på svenska (jag börjar med det, men ska läsa den på engelska sedan, för att utöka ordförrådet osv.) och som jag älskar den! den är genealisk, visst är den? något annat jag älskar: din blogg, dina bilder. liksom jonathan safran foer är du ett geni.

Anna sa...

ellen - åh, men vad söt du är! jättemycket tack.

ja, den är helt genialisk! jag älskar den också. (: den är helt helt underbar. att han blandar bilder och text är ju smått fantastiskt.

Philemon - Det är definitivt vad som gör bra litteratur. Nu blev jag ju supersugen på att läsa den jag med.

Charlie sa...

Ladies av Mara Lee. Jag var sjukt skeptisk först, det verkade typ som en chic-lit-roman som utspelades inom konst- och kulturlivet men den var riktigt bra skriven och trevlig och jag satt fast. spännande sommarläsning i alla fall.

Anna sa...

Charlie - !!! Det tipset har jag fått så många gånger att nu måste jag ju ta tag i den. Gah.

(:

helena sa...

Jag är som du kanske läst fast i jokknmokk där jag känner mig lite ledsen varje dag. Så jag försöker läsa böcker för att skingra tankarna. På biblioteket hittade jag Små citroner gula, och den går väl an. Den hade varit fantastiskt mycket bättre om den inte varit skriven med väntade och klyschiga meningar. Men just nu, passar den bra. Böcker är bra. Ha det fantastiskt!

Anna sa...

Helena - Åh, hoppas du inte känner dig ledsen så länge till. Göra bara saker som gör dig glad, och läs bara glada böcker. Små citroner gula låter passande. Och lyssna bara på glad musik!

Ha det så fantastiskt du kan, du med.

lina sa...

det är kanske lite sent att lämna en kommentar nu, men jag blev så sugen på att berätta vad jag har läst :) jag har läst "Allt" av Martina Lowden. Den var sådär... jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den, men jag tyckte inte att den levde upp till all bra kritik den fått, även om den var välskriven.
Nu läser jag "Hundra år av ensamhet" av Gabriel Garcia Marquez. Den är smått fantasitisk, fast den är lite långsam att läsa på någotvis (det kan bero på att mitt ex som jag lånade på bibloteket är typ 50 år gammalt och har minimal text). iallafall så är den väldigt annorlunda och konstig och förvirrande och lite galen.
Nu när jag har läst alla kommentarer här så blev jag jätte inspirerad att läsa alla dem böckerna :) dessutom har jag tänkt läsa "Mästaren och Margarita" och "På drift", men vi får se hur mycket jag hinner innnan jag förvandlas till någon liten grå figur med tjocka glasögon som bor längst in bland bokhyllorna i ett bibliotek ;)

Anna sa...

Lina - Inte för sent. :)

Åh, köpte den idag. Är också väldigt osäker faktiskt. Försökte börja för något år sedan och tänkte ge den ett nytt försök nu. Men då tyckte jag faktiskt att den var ganska jobbig. Och inte på ett bra sätt. Man kanske måste ge den några läsningar?

Åh, är den så bra? (: Vad trevligt. Måste titta på biblioteket. Gud så många bra böcker det finns. Tokigt.

Haha, ingen risk! Man får väga upp det med en massa annat bara. haha.
kram.