2008-07-31

Solsting

Vad jag har gjort idag (iklädd världens fulaste byxdress):

Solat och ätit apelsiner.
Samt delat ut brev. Jag är nämligen brevbärare. Inte ett särskilt charmigt yrke. Man får stå ut med mycket. Bland annat:
* Hundar som vill bita en i fingrarna, fast ägarna lovar att "Egentligen är hon världens gulligaste. Hon vill bara vakta, du vet".
* Tanter som skriker efter en. Kan vara vad som helst. Oftast "Har du ingen post till mig idag heller?!", med ett oerhört besviket tonfall. Vad ska man svara?
* Män som får testosteronutbrott när man av misstag råkat lägga fel brev i fel inkast. Förlåt, jag vet, det är dåligt. Men herregud. DET ÄR TRETTIOFEM GRADER UTE. Det blir lite svårt att tänka efter ett tag. Och händer det bara en gång, så. Visa lite respekt, tack.
* Människor som vill ta på en. Ja, jag lovar. Det är sant. Det har kommit fram två tanter och strykit mig över håret. En har även tagit mig i armen och sagt "Åh så fin du är. En ovanligt ung sak. Kan inte vara gammal alls?"
* Barn som vill prata. Ganska gulligt men något enerverande när man svettas som en gris och känner sig som världens äckligaste. Barn som vill spela tennis finns det också.

Med andra ord. Brevbärare må låta härligt och friskt och sunt och somrigt och enkelt och svenskt och tryggt. Men som sagt. Det är ett ganska plågsamt yrke vissa dagar.

5 kommentarer:

Anders sa...

oh, Anna, du är fotsoldat! har du röd väst och massa reflexer? (jag tror reflexerna funkar som en magnet, tanter och barn och djur dras till reflexer, och ditt gyllne hår, tydligen.)

har du läst post office, av Bukowski? det borde vara obligatoriskt för brevbärare. lärorik insikt.

Anna sa...

Anders - Ja. :) En riktig fotsoldat, med väst (blå) fylld av reflexer. Den är uppenbarligen farlig. Blått borde vara avstötande? Eller kanske lugnande/hypnotiskt, så att de därför dras mot mig.

Åhnej, det har jag inte. Jag måste.

helena sa...

Det är synd att postenuniformarna blivit så tråkiga. Annat var det förr. Eller, jag har bara testat en gammal postenmössa som min pojkväns morfar äger. Jag har förresten medlidande - det måste vara oerhört plågsamt i värmen, men du klarar't! (Och aj, vad ont i hjärtat med de små tantaerna..)

Moa sa...

Känner igen det där, jag är också brevbärare. Tanterna får väl börja skicka brev själva så att de får lite tillbaka och när jag var ny på mitt distrikt och hade ett helvete med att hitta för andra dagen i rad kommer en sur gubbe och säger "VARFÖR KOMMER POSTEN SÅ JÄVLA SENT NUFÖRTIDEN???". jag visste inte om jag skulle bryta ihop eller smälla till honom.

Anna sa...

Helena - Ja, supertrist! Haha, jag hade velat se den.

(Och ja, usch, man blir så ledsen av det. Jäkla isolering. Läste dock en fin artikel i DN idag, om ett sommarkollo för pensionärer, jättefint verkade det.)

Moa - Hatar sådana där kommentarer. Usch. Dela ut er egen post, och gör det bättre själv. hah. Det borde man säga. Sura gubbar alltså. Ingen hit.