2009-04-30

Stil.

Lovade för ett tag sedan att visa min stil genom åren. Så, här kommer det: Världens mest egoistiska inlägg någonsin.

Vi börjar när jag var sexton år, mager som jagvetintevad och inte särskilt lycklig. Klädde mig i blommigt, drömde om att vara bohem utan att våga fullt ut. En sorglig period. Till råga på allt var jag olyckligt kär. Så, förresten, vi hoppar det. När jag var sjutton vände det. Vet inte varför, men helt plötsligt så sa allt bara pang, nu orkar jag inte längre:

Hej sjutton år. Den enda bilden jag har från 2005 (på den här hårddisken). Men hur som helst. Jag lyssnade på all indiepop som fanns. Klippte av mig håret (som tidigare varit väldigt långt) och var rätt söt om jag får säga det själv.


Tidig vår 2006. 17 going 18. Man ser ju onekligen ett tema rent bildmässigt.


Det blev sommar. Här ser vi: prickar, fina blusar, festivalbränna, mina snyggaste svarta jeans ever och randiga tröjor. Hade även många fina små pärlarmband.


Höst 2006. Eftersom detta nu ska vara någotslags stilinlägg, lägg märke till:
- Baskern. Och duffeln (vem hade den inte?).
- Den svarta mössan.
- Mysiga stora koftor.
- Ett färgat hår (på bilderna nedtonat, det var guldigt i verkligheten).
- Fina blusar.
- Sjalar och den stundande Twiggyförälskelsen som syns i sista bildens frisyr. Jag struntar i att lägga ut bilder på den, men jag lovar, jag var starstrucked ett bra tag.


Vinter 2006 -> 2007. Klädde mig enbart i svart. Ni ser den svarta mössan och duffeln från hösten. (Samt den perfekta hårdagen i bild tre).


Vår 2007. Gjorde helomvändning och klädde mig nästan enbart i vitt. Andra attribut: lockar, spets, fåglar, lugg och flätor.


Tidig sommar. Studenten och en evighetslång förkylning gjorde att jag inte fotograferade alls. Nästan. Men, rent stilmässigt: fortfarande kvar i min spets-och-korta-klänningar-period. Dock en mer färggrann.


Sensommar. Orkade inte längre med dockstilen. Färg.


Hösten 2007 började jag plugga vid universitet. Hej Knuten.


Och hej luggflätan. (Samt hej världens finaste jacka).


Vinter 2007 -> 2008. Svart. Även denna vinter. Enbart svart faktiskt. Se även gigantisk stickad halsduk.


Nej, dessa plagg är inte svarta egentligen. Våren kom med stormsteg och jag skaffade storblommigt och färgglatt. Allt var i färg. Annat jag skaffade var förstora plagg. Ni kommer se vart det hela leder:


Ja, i somras klädde jag mig nästan enbart i väldigt stora t-shirts. Den sista är försvunnen. Så himla sorgligt. Mitt hår var även väldigt långt. Så, som ni ser passade jag på att sätta upp det. Varje dag. I tre månader.


Det blev höst. Jag orkade inte med mina fina håruppsättningar längre utan klippte en sextiotalspage och klädde mig därefter. Svårt att se eftersom jag faktiskt inte har så många bilder från i höstas. Var mer intresserad av att fotografera annat än mig själv (puh, tur det, behövs omväxling).


Och nu, i vintras. Blev ju lite kär i Edie Sedgwick och klippte mig därefter. Fick världens finaste vita klänning av Suany, som jag tyvärr inte har någon bild på. Annars klädde jag mig i: ja, ni ser ovan. Ständigt dessa randiga tröjor alltså.


Såhär såg jag ut utanpå. Mina kängor är helt klart finast i världen. Bästa secondhandfyndet jag någonsin gjort tror jag. Väskan i bilden till vänster hör även till dem. Den är finfin.


Och här är vi nu. Vår 2009. Jag tror sextiotalscrushen kommer hålla i sig ett tag.

Puh. Det var det. Sammanfattningsvis kan jag väl erkänna att så värst varierad stil har jag ju uppenbarligen inte haft.

9 kommentarer:

Anonym sa...

åh du är typ världens vackraste!

IDAAAA sa...

tjusigt alltså! man blir ju minst sagt sugen på att klä sig i något fint.

Om den randiga tröjan är genomgående i din stilresa så skulle jag säga att sportrelaterat är genomgående för min stilresa. Om det så är skor, tröjor eller (som nu) shorts.

idag tar jag sportet till sin spets och gör allt för att se ut som en riktig sporttjej. det är roligt!

hoppas din valborg blir fin!

puss!

Anonym sa...

wow wow, du är grymt fin.

erica sa...

det här är tredje gången idag som jag kollar igenom det här inlägget, och jag känner på mig att jag kommer kolla igen. otroligt fint är det!

Anna sa...

Anonym gånger två - Tack så mycket snälla ni!

Ida - Ja, sportstilen är din minsann! Och stilig är den. Samt att jag må säga att du alltid haft coola skor, samt smycken.

Min valborg var mycket fin. Hoppas din med var det. Plus din första maj såklart! Puss!!

Erica - Åh <3 Tusen tack!

tess tammer sa...

hej anna din skurk, trilla in har pa din blogg? via ansiktsboken saklart, hur annars. kul! du vet att jag beundrar dina fotoverk & din stil i smyg, hatten av.

Anna sa...

tess - men hej tess! haha kul. det var länge sedan.

vet inte om du kommer läsa detta, men kommer du till sverige någonting, eller är du fast där på andra sidan jorden?

och tack så himla mycket! (:

franz sa...

åh, Anna, jag blir nostalgisk. att gömma basker i skogen, skattjakta. det är lite konstigt, men även dig i verkligheten har i minnet blivit ett fotografi. dina två dimensioner har så mycket rörelser. jag tycker om att smyga omkring i dina bilder.

Anna sa...

franz - åh. det var så himla fint.

jag blir alltid väldigt nostalgisk när jag går förbi observatorielunden.