2011-11-09

Monday.

Fotograferar i stort sett bara analogt, men i förrgår tog jag med den digitala:

Vi började dagen tidigt för att titta på ett performance av Liz Glynn. Det är nämligen performancefestival i New York just nu: Performa.


Som ni kan läsa lite information om här om ni vill.


Vi hade fint väder (fast inget som slår igår, då var det nästan sommar).Ett par gubbar med bred amerikansk accent tittade på.


Azra.


Det var fint och bra. Tyckte mycket om det.


Därefter tog vi färjan till Staten Island.För att se Frihetsgudinnan. Vi hade nämligen en turistdag.


När vi stigit iland på Manhattan igen gick vi till Ground Zero och därefter wall street, för att titta på ockupanterna. Inte sådär jättespännande, något av det. Ground Zero är fortfarande en byggarbetsplats med milslånga turistköer för att kunna köpa ett besökspass. Occupy Wall Street börjar se ut som en fem dagar-gammal hultsfredscamping, omringad av jag-vet-inte hur många poliser och turister. Kändes mest som en djurpark.


Framåt kvällen begav vi oss till Upper East Side för att Azra var sugen på att se om det verkligen ser ut som i Gossip Girl. Skulle vilja påstå att det gör det.
Vi tittade även en stund på Metropolitan Museum of Art (som jag besökte igår - jisses, enormt).


och i diverse skyltfönster innan vi begav oss hem mot Brooklyn igen.

Det var den dagen. Idag tänkte jag plugga lite, försöka hitta en vinterkappa (secondhandaffärerna här i Williamsburg är utan tvekan de allra bästa) och fler julklappar. Hepp.

Inga kommentarer: