2009-04-08

Hej läsare.

Ni blir sakta men säkert fler som läser. Himla kul. Jag tänkte att det är dags för en till presentation av mig själv, eftersom vissa av er med största sannolikhet är nya (och eftersom jag börjar bli sjuk och inte har så mycket annat för mig än att försöka undvika en förkylning). Heja.

Det här är jag:

Jag heter Anna, är 21 år och har ett pyttelitet kök. Det ser ni i bakgrunden.

Såhär såg jag ut för precis ett år sedan:

Jag har haft en synnerligen varierad stil. Fast den skriver jag inte om här, nu.

Jag bor i Gamleby. Det är nämligen där jag pluggar för till fället (Gestaltande Fotografi på Fotoskolan om någon undrar). Såhär ser min klass ut:


Egentligen så kommer jag från storstan. Eller nja, egentligen lite utanför, men det hoppar vi över. Jag gillar Stockholm. Väldigt mycket. Såhär kan det se ut om somrarna:

Mycket vatten och hamnar. Jag tycker oerhört mycket om vatten i alla former.

Här får ni lite hav:


Annat jag tycker om:Nattbad, festival, äpplen, hud, vänner, feminism och sommar.

Jag ställer ut ibland. Förra hösten ställde jag ut i Frankrike. Det var galet:


Hade ett helt galleri för mig själv och fick ta i hand med borgmästaren. De bjöd på rosa champange och jag blev intervjuad av radio. På franska. Jag kan inte franska. Knas. Det var lite overkligt alltihop.

Jag har fantastiska vänner och en underbar familj, men vill inte lägga upp bilder i rädsla för att glömma någon. Därför avslutar jag nu med ett skägg och en drös sjömän, bara för att:Om ni undrar något får ni självfallet fråga. Men annars, nu vill jag höra om er. Väldigt gärna. Det vore fint. Vilka är ni?

Hejs.

18 kommentarer:

Milena sa...

Söt presentation! :D Okej, here we go! Jag heter Milena. Är nitton år. Tycker om hav, foto, främmande städer och sena nätter som gränsar till tidiga mornar. Pluggar just nu litteraturvetenskap. Har världens märkligaste och bredaste musiksmak, som såå borde struktureras upp! Drömmer om en fågeltatuering och att åka längs transibiriska järnvägen.

Alexander sa...

Hej!
Heter Alexander, har en egen fotoblogg som heter Gibraltar. Jag studerar också foto i Gamleby! Sjukt! Andra intressen: internet, nazismen, mikromat, förtrycka minoriteter, flashback och mikromat.

Malin sa...

Fint initiativ. Presentationer är så trevligt att läsa.
Jag är Malin. Jag har följt dig lite till och från sedan den gamla socker-tiden. Du fotar hemskt fint.
Jag har aldrig tagit en fotokurs i hela mitt liv, är livrädd för att göra det. Ändå är foto ett av mina största intressen, jämte litteratur och musik och fina vårdagar och att skriva.
I Gamleby finns det en söt tjej jag är bekant med. Hon läser också Gestaltande fotografi. Sådant tycker jag är roligt (ibland skrämmande), hur saker och människor bara kolliderar.

Robin sa...

känns lite konstigt att skriva men din blogg är nog..eller den är den första bloggen som jag tittar till då och då, som jag inte känner personen som skriver på riktigt eller in real life.
beror nog på att du har så fina bilder och väljer så bra musik, och kanske lite på att du är söt. haha.
men ja, kort om mig. jag heter Robin, bor för tillfället i värmland där jag studerar inom film. manus/regi. blir nog kvar här ett tag om allt går som det borde. annars så är jag norrlänning. eller geografiskt är jag det eftersom jag kommer ifrån östersund, men alla ovanifrån brukar lägga lite halv syrliga kommentarer och påstå att vi inte tillhör norrland ^^

Philemon Arthur sa...

Jag heter egentligen inte Philemon Arthur, men ibland önskar jag att jag gjorde det. Jag gillar kortprosa, Lukas Moodysson, einsteins relativitetsteorier, lite neurotiska människor, festivalsommar, den första ölen på kvällen och Pensionat Oskar. Jag älskar Jonas Gardell, han är mannen i mitt liv och hans skörhet får mitt hjärta att värka lite för mycket. Jag drömmer om att få gå en skrivarkurs, publicera en diktsamling och göra karriär som lektör. Eller så drömmer jag om litterturvetenskap och att få forska i det. Eller så drömmer jag om det mesta, jag drömmer rätt mycket.

susanna sa...

HEJ! Jag är Susanna Erkheikki. Det finns en by utanför Pajala som heter Erkheikki, varje midsommar anordnar dom en mysig fesival med öl och bra band, men jag kommer inte från Erkheikki. Jag kommer från en glimt i pappas öga. Just nu bor jag i Luleå, jag har sökt lite fotoskolor söderut så jag kanske måste flytta till hösten, vilket är synd eftersom jag trivs här uppe. Fotograf eller inte, inom mig bor en liten entreprenör som då och då måste få komma ut. Vissa kallar mig för kapitalist-Erkheikki, men det är bara för att jag har bra idéer och har turen att tjäna pengar på dom. Fast för tillfället är jag ganska fattig för att jag fick sparken från mitt förra jobb på grund av finanskrisen. Jag gillar inte finanskrisen. Däremot så gillar jag att måla, att fika, att lyssna på musik, att se på film, att skriva och att träffa nya människor. När jag blir stor ska jag ha ett hus i Kiruna, ett hus i Luleå och ett hus i Pajala. Och så ska jag försöka njuta av livet så gott det går. Eventuellt gifta mig rikt så att jag kan lalla på som jag vill utan tom plånbok jämt och ständigt. Jag kommer nog aldrig bli känd, jag är för blyg, men jag hoppas folk köper mina tavlor ändå.
Gillar din blogg Anna, och dig förstås. Kram!

Josefin sa...

Vilken fin presentation!

Jag är Josefin (för det är inte bara någonting jag heter, utan någonting jag är. något som känns som hemma) och jag är sexton år. Jag bor på samma ställe som du kommer ifrån, jag trivs inte så bra här. Just nu försöker jag byta skola så jag ska få sjunga på skoltid, för det är det absolut bästa jag vet. Annars tycker jag om att fotografera, första vårsolen, mina vänner, musik (självfallet) och att gå hem i regnigt mörker.

Min dröm är att kunna syssla med det jag älskar på heltid; musik och fotografi.

& det känns som om jag följt dig i evigheter, lite som en stalker. Sådant är ganska läskigt egentligen.

litefolk sa...

hej anna, det känns som jag följt dig ett tag nu, för du tar väldigt fina bilder som förmedlar så mycket fint i mitt huvud. jag heter johanna, men känner mig mer som litefolk och ibland även som kapten. saker jag gillar är att fotografera, titta på inspirerande saker, lulla runt i världen (mestadels göteborg), cykla, tänka, utveckla och forma saker i mitt huvud, slåss/träna/känna att min kropp arbetar, och umgås med folk som inte är som normen vill att de ska vara. och musik och böcker och sånt som alla tycker om. nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så det får räcka såhär. göteborg är soligt idag, så snart ska jag cykla mer :)

Snakecharmer sa...

Jag är Mirela K - COCKROACH, du vet ... Jag skriver, och jag läser. Det är i princip det jag och min vardag går ut på. Jag gillar din blogg, allra särskilt på grund av dina fina fotografier. Keep up the good work!

erica sa...

hej! jag heter erica, jag är arton år och tycker om musik, din blogg och framför allt; musiken i din blogg.

du nämnde dina olika stilar, vill du berätta mer om den någon gång? det skulle vara fantastiskt roligt att se!

Anna sa...

HEJ allihop! Fina ni är! Helt galet. Jag blir helt klart lite lycklig av det.

Milena – Hihi, tack.
Åh, litteraturvetenskap. Jag saknar det.

Nej, strukturera inte upp! Märkliga och breda musiksmaker är de bästa. Och jag vill också åka längs transibiriska järnvägen. Det vore helt fantastiskt.

Alexander – Hej Alexander.
Är det sant?! Helt jäkla galet! Och att vi har så liknande intressen? Chansen borde ju vara en på miljonen. Jag älskar också mikromat och att förtrycka minoriteter. SHIT.

Ps. Här har du en annan Alexander: https://www.flashback.info/showthread.php?t=595862

Malin - Wie. Åh, nämen, är det sant? Vem då? Jisses, vad kul! Världen är ju (sannerligen) så himla liten. Och, om du verkligen vill borde du verkligen ta en fotokurs. Gör det. Du kommer ha så himla roligt.

Robin – Haha, vad fint. Tack så mycket. 
Åh, spännande. Manus/regi. Jag måste tipsa en vän om den linjen, hon vill plugga manus till film. Det hade ju passat prima.

Philemon – Så himla fint skrivet. Lätt neurotiska människor är de allra mest intressanta och kortprosa, det tycker jag också hemskt mycket om. Vad är pensionat Oskar för något?

Prova på alltihop! Särskilt skrivandet. Gå en kurs. Du kommer garanterat älska det.

Susanna – HEJ DÄR.
Haha, fint. En glimt i pappas öga, hahaha.
Va? Vem kallar dig för KapitalistErkheikki? Kul däremot. Du är cool. Du behöver inte gifta dig rikt, för du har en sådan rik personlighet (ok, den var rätt dålig men jag hoppas du förstår poängen ).

Alltså Susanna. Du är inte blyg. Det där har du fått om bakfoten. Du är cool, snygg och smart. Samt väldigt talangfull. Självklart gillar jag dig med. Och din blogg. Kram!!

Josefin – Josefin är ett sjukt fint namn.

Nej, jag förstår mig inte på dem som trivs här. Jag har vantrivts sedan jag var lika gammal som du, så jag förstår precis vad du menar. Flytta härifrån och gör allt du vill!

Skulle vilja påstå att du är en mycket fin stalker i så fall. Känner mig hedrad.

Litefolk – Hej Johanna. Wie! Haha, åh. Cykla i Göteborg. Vad underbart.

F
olk som inte är som normen vill att de ska vara, det är de man ska ta vara på.

Mirela – Är det ditt riktiga namn? Det är ju tokigt vackert.

I will. Kul att du tycker om den va. (:

Erica – Åh, klart jag kan! Vad kul. Och om du har musiktips (eftersom vi uppenbarligen har samma musiksmak) får du hemskt gärna komma med dem. (:

Philemon Arthur sa...

Pensionat Oskar är en film baserad på manus skrivet av Jonas Gardell, och det är ungefär världens finaste film. Om jag ska försöka låta bli att avslöja allt för mycket så kan jag helt enkelt bara citera vad som står på baksidan av filmen: "Pensionat Oskar är en film om allt du ville bli men inte blev. Om allt du drömde om men inte vågade. Frihet och vansinne. Magi och kärlek."

Snakecharmer sa...

Åh, ja, det är mitt riktiga namn - tack! :*

Anna sa...

Philemon - Låter ju magiskt. Måste se den. Passar bra när jag blivit förkyld.

Mirela - :)

Sputnik sweetheart sa...

hej hej, jag heter sofia och brukar titta in här för dina fina fotografiers skull, de är - mycket inspirerande! när jag inte läser/tittar på din blogg flanerar jag. nej, inte så mycket kanske, men det hade varit coolt. hade jag bott i en stor stad och inte haft så hiskeligt mycket att plugga och ägna mig åt i övrigt hade jag flanerat varje dag, som Doktor Glas (som i boken med samma namn, du verkar ha god smak så du borde ha läst den, annars ger jag dig nu ett tips!).

Anna sa...

Sputnik - Finaste bloggen du har!

Haha, vad fint. Att flanera är nog det bästa uttrycket någonsin. Det är så mycket mer än bara promenera.

Åh, tack du. Vi delar uppenbarligen smak för jag håller helt klart med dig, Doktor Glas är en mycket bra bok.

pia sa...

Hej.
Jag heter Pia, men kallas för Pitten, Lenin, Du blomma, Guldpian, Piis, Pie-li, Baby, Mö, Göllan, Fetto, Guldo mm.
Jag är vän med dej Anna, det hoppas jag du märkt.
Jag bor i Malmö mestadels men över hela landet, fokus på även Stockholm och Gamleby.
Det finns mycket att berätta så jag tror jag hoppar, i risk för att hamna i fack.
Annars gillar jag fack.
Både inifrån och utifrån. Mestadels från sidan. De flesta profiler är fina nämligen.

Jag gillar livet och livet gillar mej.
Och så gillar jag din blogg och dej Anna!
Det har vi nog alla gemensamt och det känns fint tycker jag.

Anna sa...

Pia - Hej Piis.
Det har jag märkt, hoppas innerligt att du märkt att jag är vän med dig med!

Hm. Profiler är fina. Både de som beskriver saker och ansiktsvarianter. Näsor är intressanta.

Jag gillar dig med. Och din blogg såklart! Och apropå den så tycker jag att du borde uppdatera den lite nu. (: